Pokles sexuálního zájmu může znamenat fraysexualitu

Pokud máte pocit, že jakmile se s někým intimně sblížíte a vztah se rozjíždí, váš sexuální zájem o něj mizí, ​​vězte, že v tom nejste sami. Ne, nemáte jen nějaké intimní problémy. Ve skutečnosti existuje termín pro někoho, kdo zažívá sexuální přitažlivost pouze před emocionálním spojením – a je to součást asexuálního spektra.

Označení pro tento typ sexuality se nazývá fraysexualita, patří k těm, kteří zažívají sexuální přitažlivost pouze tehdy, když jsou emocionálně spojeni se svým partnerem. 

Co je to fraysexualita?

Stručně řečeno, fraysexualita je, když někdo zažívá sexuální přitažlivost k někomu, pokud k němu nemá citové pouto. Fraysexuální lidé však mohou stále cítit romantickou přitažlivost, pokud mají citové pouto. To znamená, že fraysexualita může vypadat odlišně v závislosti na zkušenostech a perspektivě. 

A nedělá rozdíly mezi žádnou sexuální orientací nebo genderovou identitou – bez ohledu na to, kdo vás přitahuje, můžete se identifikovat jako fraysexuál. 

Jak poznám, že jsem fraysexuál?

Zaprvé, být člověkem je ze své podstaty plynulá cesta – je normální, že se vaše genderová identita, sexuální orientace nebo sexuální přitažlivost v průběhu času mění. Naše myšlenky a zkušenosti se neustále vyvíjejí, takže je logické, že se náš vztah k přitažlivosti může v průběhu času měnit.

Fraysexuální osoba si může všimnout, že jakmile jsou vztahy intimnější, ztratí sexuální přitažlivost. To neznamená, že své partnery nemilují nebo s nimi neplánují budoucnost – znamená to pouze, že je již sexuálně nepřitahují.

Pokud jste fraysexuál, můžete také zjistit, že pociťujete silnou sexuální přitažlivost k novým lidem. Fraysexuální lidé v dlouhodobých vztazích mohou přemýšlet, zda jsou asexuální, jakmile se vztah vyvine, a pak zjistí, že je sexuálně přitahuje osoba, kterou právě potkali.

Může mít fraysexuál dlouhodobý vztah?

Ano. Fraysexuální osoba může mít vážné vztahy. Musí však být schopna mluvit se svým partnerem o své sexuální přitažlivosti a o tom, co to znamená pro jejich vztah. Základem je opravdu to, že vše závisí na vaší situaci a zkušenostech a komunikace s partnerem je nutností. A protože intimita a sex nejsou jedno a totéž, je zcela možné mít zdravý, láskyplný vztah bez jakékoli sexuální přitažlivosti.

Člověk může hluboce milovat jinou osobou po celá desetiletí, aniž by s někým chtěl sex. Stejně tak je možné mít úžasný sexuální život, aniž byste chtěli romantický vztah.

Zdroj: www.orientation.fandom.com/wiki/Fraysexual, názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat